zondag 3 april 2011

Triple Chocolat Brownies

Ik ben heel erg verslaafd aan brownies en gisteren heb ik de ultieme brownie ontdekt. Jeey! Hij stond gewoon in één van mijn kookboeken :D
Het resultaat is overheerlijk geworden, maar ik heb er wel een beetje mijn eigen versie van het recept gemaakt. Hoe die van mij eruit zag zie je op de foto. En hoe die smaakt? Tja.. dan moet je toch even zelf aan het bakken gaan. En dat kan! Want speciaal voor jou heb ik het recept hieronder opgeschreven ^_^
Bon appetit!


Ingrediënten

125 g roomboter
250 g pure Verkade chocolade in stukken gebroken
185 g bruine basterdsuiker
3 eieren, op kamertemperatuur
de schil van 1 citroen
125 g bloem
30 g cacaopoeder

100 g witte Verkade chocolade
100 g bruine Verkade chocolade
100 g pure Verkade chocolade
Ieder blokje in vieren hakken



Benodigdheden

Vierkant bakblik 23 x 23 cm

Bakpapier 
Pan
Hittebestendige kom, zorg ervoor dat hij als een omgekeerd deksel in de pan past en de bodem ervan niet raakt!

Elektrische oven: 180ºC
Heteluchtoven: 160ºC
Gasoven: stand 4? (dit weet ik niet precies omdat ik nooit met een gasoven heb gewerkt. Het beste kun je het zelf even testen door om de 10 minuten even naar je baksel te kijken)



En nu aan de slag!!


Verwarm de oven voor en bekleed het bakblik met bakpapier, zorg er voor dat het iets over de rand hangt aan twee tegen over elkaar liggende zijden.

Doe de boter en 250 g pure chocolade in een hittebestendige kom. Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en zet de kom op de pan. Of zet het vuur laag en laat het zachtjes doorkoken als het smelten niet hard genoeg gaat. Blijf af en toe roeren totdat de chocolade en de boter zijn gesmolten.

Klop de suiker, eieren en citroen tot een dik en romig mengsel. Giet/schel voorzichtig de gesmolten boter en chocolade erdoor.

Zeef de bloem en cacao en roer ze door het chocolademengsel. Je kan eventueel proberen er met de mixer of deeghaken doorheen te komen. Roer als allerlaatst de 3 soorten chocolade erdoor en meng alles goed. Schep het beslag in het bakblik en bak de brownie in 40 minuten, of tot hij net gaar is. Laat het in de vorm afkoelen en til hem er dan uit met behulp van het overhangende bakpapier.

♥ ♥ ♥

Het originele recept komt uit het kookboek Chocolade van Kitchen Classics, welke je hier kan kopen. Bovenstaande is mijn licht aangepaste versie ervan :)

Tip: Mocht je zo'n vervelende oven hebben die de bovenkant heel erg hard laat worden en de onderkant niet gaar? Houd je baksel dan in de gaten totdat de bovenkant goed lijkt en zet het bakblik daarna op een tafelgrill of zoals ik vroeger deed op je gaskachel :)

4 opmerkingen:

  1. Oeoeh, ik weet niet of het wel goed is dat ik het recept nu zelf heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm jammie! Dat ziet er super lekker uit. Ik zelf ben gek op cheesecake brownies. Ik heb een lekker recept voor je: http://loyoya.nl/roomkaas-brownie/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er heeeeel slecht uit! En je weet het, ik ben gek op slechte dingen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, lekker slecht he? Ik maak ze ook expres niet te vaak en ik heb ook maar nog nooit geteld hoeveel calorietjes er nu eigenlijk inzitten... want volgens mij word ik daar nou juist weer heel erg verdrietig van :P

    BeantwoordenVerwijderen