donderdag 18 augustus 2011

Wonen in een sprookjeshuis, dat kan!

Casa Batiló
Tot vandaag had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord, Antoni Gaudí, een Spaans Catalaanse architect die zeer prachtige bouwwerken heeft ontworpen in de stijl van Catalaans modernisme. Hij heeft vele wereldwijd bekende ontwerpen op zijn naam staan, voornamelijk in Spanje. Samen met collega architect Josep Maria Gibert heeft hij echter ook tussen 1904 en 1906 een prachtig huis opgeknapt in die bijzondere sprookjesachtige stijl, Casa Batiló.

De hal van Casa BatilóNou, ik zou er graag willen wonen hoor! Kan ik me iedere dag in een sprookje wanen ^_^

Trappenhuis Casa Batiló
Wil je geen sprookjeshuis, maar een sprookjespaleis? Dan zou het Sagrada Família misschien wat voor je zijn, mits het geen basiliek zou zijn geweest natuurlijk ;)  Helaas heeft hij dit prachtige bouwwerk niet zelf af kunnen maken, hij overleed in 1926. Nadat in 1882 de bouw is gestart is men nog steeds bezig met het voltooien van dit project. (vandaar de grote kranen op de achtergrond)
Dit komt vooral ook doordat Antoni een zeer eigen manier van ontwerpen op na hield met zeer ingewikkelde berekeningen welke hij met zorg samenstelde. Wel maakte hij altijd maquettes op maat, zodat men wel van tevoren wist hoe het er uit zou gaan zien in het echt.

Sagrada Família6 opmerkingen:

 1. wauw, zullen we er samen gaan wonen????Elke dag lekker thee leuten met de lekkerste koekjes, die dan door hele knappe bedieners gebracht worden. Stuk voor stuk knappe en zeer leuke mannen....En elke dag een andere mooie prinsesse achtige jurk aan.En en en .....dromen kan zo leuk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mafketel nietwaar? whehehe heel apart maar niks voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Roeli: Jaaaah, samen daar wonen, gezellig!!! Klinkt allemaal wel goed wat je zegt, whihi :D :P
  @Danny: gaaf he dat trapgat. je moet de rest van de foto's eigenlijk ook ff bekijken: http://www.casabatllo.es/en/image-gallery/
  mooimooimooi... *droomt*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet jaloers worden: ik ben er een x geweest! :-D is idd errug bijzonder. Op het dak van de cas staan allemaal freaky beelden. Park guell is ook fantastisch, Google maar es.

  (tripje Barcelona is niet zo gek hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Te laat... nu ben ik dus wél jaloers :P hihi.

  BeantwoordenVerwijderen