zondag 31 oktober 2010

Mijn shopdagje

Gisteren ben ik volledig op de shoptoer gegaan. Lekker helemaal in mijn eentje in Amsterdam en het was leuk! Van 9 uur 's ochtends tot 3 uur 's middags bijna nonstop geshopt, op een half uurtje lunchpauze na dan. Dit was boven in het Magna Plaza, daar hebben ze echt overheerlijke tomatensoep!

Ik heb een superleuk winkeltje ontdekt met allemaal geweldige jurkjes (beetje retro-stijl) en blousjes met kant en ruches, die ook nog eens superbetaalbaar zijn! Ik dacht dat ze Manzaram (dat stond op alle labels) of Valencia (dat stond op de winkel zelf) heetten en ze zitten in het einde van de 1e winkelstraat als je vanaf het station komt, dus als je het plein nadert zeg maar. De volgende keer als ik in Amsterdam ben dan MOET ik gewoon terug. Ik heb er nu in ieder geval 3 gekocht :D maar echt, ik had de hele winkel wel leeg kunnen kopen! Erg fijne winkel voor als je low-budget moet shoppen. Tip: ga er wel bijtijds heen, want ze hebben maar 2 pashokjes en er staan rijen met vrouwen die allemaal 100 jurkjes over de arm hebben en ze uitgebreid willen passen... *zucht*

Ik heb helaas geen schoenen gevonden terwijl ik zo hard een paar nieuwe ballerina's of platte laarzen nodig heb :( maar heb me getroost door even de winkel van LUSH binnen te gaan. Voor wie het nog niet kent, LUSH is verslavend lekker! Het komt oorspronkelijk uit Engeland, maar is ook hier te vinden in o.a. de Kalverstraat. Het is een piepklein winkeltje VOL met lekkere geurtjes, shampootjes en een hele aparte afdeling vol grote blokken zeep waar je dan een stukje vanaf kunt laten snijden. En achterin is een klein bad-bruisballen-paradijsje. Ooooh, ik wou dat we nu een bad hadden!
Ik heb in ieder geval een stuk zeep gekocht die naar zuurstok ruikt en een potje bloemige douchegel. Heeeerlijk, ik kom de douche niet meer uit!
Mijn vriend denkt nu zelfs (of is er eigenlijk van overtuigd) dat ik een of andere rare tic heb ontwikkeld, dit omdat ik al de hele dag met mijn stuk zeep in de hand op de bank zit, gewoon omdat deze zo lekker ruikt.
De meeste artikelen in de winkel hebben een overheerlijke geur en zien er ook nog eens uit om op te vreten. Dat laatste alleen niet doen, want het smaakt echt minder lekker dan dat het ruikt! (en dit klinkt nu alsof ik dat geprobeerd heb.. maar dat is niet zo! Al ik denk dat ik vast niet meer wordt geloofd na het opbiechten van mijn aparte nieuwe bezigheid...)

Er zijn nog vele andere leuke winkels waar ik geweest ben, maar de bovenste 2 moest ik gewoon even noemen ^_^

zaterdag 30 oktober 2010

Me time

Vandaag is het tijd voor mezelf! Ik ga er lekker in mijn eentje een hele dag op uit om te shoppen! Heb ik al maanden niet meer gedaan dus dat wordt extra genieten ^_^ De meeste mensen gaan er graag samen op uit om te shoppen, maar ik ben weer zo'n rare uitzondering. In mijn eentje vind ik het makkelijker, lekker mijn eigen tempo aanhouden en gaan waar ik wil staan. Ik heb ook nog van alles nodig, dus ik moet ook echt op strooptocht. En meestal als ik met een vriendin ga kom ik met niets thuis (althans, niets nuttigs :-P) omdat het vaak te gezellig is, hihi.

Anyway, vandaag is het lekker ikke-ikke-ikke :P Heerlijk hoor! Is niets egoïstisch aan, want als je niet aan jezelf denkt is het ook niet goed. Raad ik jullie ook aan om eens te doen, even lekker de tijd nemen voor jezelf. Even opladen :)

(Dit ben ik straks) ----->

donderdag 28 oktober 2010

Miniscule

Net als vele andere mensen heb ik een hele erge hekel aan insecten en spinnen e.d. Natuurlijk zijn deze beestjes ook nodig, maar. . .  ga ff lekker in het bos zitten denk ik dan maar. Mijn huis moet een no-bug-zone zijn vind ik. Toch van een paar insectjes ben ik al enkele jaren wel een grote fan. Namelijk de grappige beestjes uit Miniscule TV. De site is geweldig in elkaar gezet, heel erg interactief en gaat ook met de seizoenen mee zeg maar. In de zomer is het zomer en in de winter ligt er sneeuw. Ook dag en nacht worden netjes aangehouden in het ontwerp van de site. Hieronder een leuk voorproefje van wat je kan verwachten :)


woensdag 27 oktober 2010

Speciaal voor de shoo-a-holics onder ons

Helemaal verliefd ben ik op de schoenen van Irregular Choice. De kleuren, de originele ontwerpen en vooral het feit dat je niet zo snel iemand anders met deze schoenen zal zien lopen. Ook vooral wegens het feit dat je wel een beetje durf moet hebben om met zulke opvallende stappers over straat te gaan.

Zelfs al weet ik dat ik de meeste niet kan dragen wegens de hoge hakken kijk ik graag dikwijls op de site en loop dan licht te kwijlen op mijn toetsenbord. Zoveel keus en ik wil ze allemaal hebben! (zoals je kunt merken in mijn blogs, ik ben erg hebberig, hihi)
Veel kan ik er verder niet over zeggen, je moet gewoon zelf even kijken vind ik! Klik hier voor de site van Irregular Choice.

Mijn favorieten zijn de Magic Pony (bovenste foto) en de Abigails Party (onderste foto). En een lange tijd terug hadden ze ook een lijn van Blythe, maar dat was voordat ik het merk kende en nu kan ik ze nergens meer vinden :(

Anyway, girls, veel kijk- en shopplezier ;-) xx

dinsdag 26 oktober 2010

Bento lunch

Al een geruime tijd ben ik helemaal fan van de Japanse Bento lunchboxen. Dit zijn prachtige kunstwerkjes gemaakt van alles wat maar eetbaar is voor als lunch. Ook handig om leftovers te verwerken in iets wat je maar al te graag wilt oppeuzelen. Of eigenlijk niet, want sommige zijn zo schattig en zo mooi, daar zou ik mijn tanden niet in durven te zetten. Het hoeven niet perse allemaal kunstwerkjes te zijn, maar die zijn wel het leukst.

Het komt uit Japan en men kan ze daar overal kopen. Meestal worden ze echter thuis gemaakt. De ouders daar gaan soms hele competities met elkaar aan om te kijken wie haar kind de leukste lunch mee geeft naar school. In Amerika is het ook al een grote hit en nu is Nederland aan de beurt vind ik. Ik eis een Bento-store!

Wil je zelf ook aan de slag? Je hebt handige receptenboeken welke je gewoon kan kopen via Bol.com. Voor leuke lunchboxes en andere hulpstukken heb ik een leuke Ebay-store gevonden voor je: Blueberryland. Voor meer inspiratie kun je ook de blog volgen van een vrouw die Bento gebruikte om af te vallen (wat haar is gelukt!): Adventures In Bento Making.

En nu heb ik honger...

maandag 25 oktober 2010

Post geheimpje

Een vriendin van me kwam met een geweldig idee. Of nou ja, het idee is niet van haarzelf, maar van Frank Warren om precies te zijn en het heet PostSecret. Dit is een kunstenaarsproject waar mensen hun geheimen anoniem naar toe kunnen sturen per post, mail, twitter of facebook. Deze worden dan gepubliceerd op de site, maar er zijn ook al een aantal boeken van uitgebracht.
De meest leuke, gekke, boeiendste, raarste, maar ook schokkendste dingen worden opgebiecht en kan je teruglezen op de website.

Ik vind het echt een geweldig idee en zou nog wel één van die boeken willen bemachtigen. Hopelijk zijn deze ook te koop in Nederland.

Wil je zelf ook even lezen wat mensen allemaal op de biechten hebben, of misschien wil je zelf iets opsturen, dit kan via de website, Twitter of Facebook.

vrijdag 22 oktober 2010

Cupcake garden

Ik ben het web naarstig aan het afspeuren naar blogs, websites en andere leuke originele dingen die mij vrolijk kunnen maken voor het geval ik een down-bui heb. Honderden dingen ben ik al tegengekomen, maar... alleen dat was veel te lang geleden, niet vandaag, en natuurlijk weet ik niet meer waar of wat dat ook alweer was :( ... (mijn geheugen is niet mijn beste vriendje momenteel)...
Toendertijds had ik het wel opgeslagen bij mijn favorieten, maar bij het herinstalleren van mijn mac niet aan gedacht daar ook even een kopie van te maken ... grrr !

Anyway, het enige leuke wat ik ben tegengekomen is onderstaande:

Die wil ik in mijn tuin!!! Een tuin vol met cupcakes, dat is toch geweldig? En groeiden er toen ook maar cupcakes uit die bak :-P

Misschien mijn mannetje toch maar even lief aan kijken. Maar ik denk dat het een verloren zaak is. Vorig jaar toen we het huis kochten zei hij dat de hele tuin voor mij was. Kennelijk heeft hij daar spijt van, want meneer heeft nu zelf de grootste plannen voor de tuin. En die gaan niet echt samen met mijn plannen.
En een cupcake.. ik denk dat die al helemaal niet in zijn plannen past, haha.